2015. március 4., szerda

Colleen Houck - Tiger's Voyage - A tigris utazása (Tigris 3)


 


Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Tiger’s Voyage

Fordító:
Pásztor Judit
Megjelenés éve:
2014
Eredeti megjelenés:
2011
Ajánlott korhatár: 14 éves kortól
Oldalszám: 688

Hagytam, hogy a papír az ölembe hulljon, és újonnan támadt rettegéssel néztem Mr. Kadamra:

‒ Sárkányok?!

Öt mitikus kínai sárkány és a nyílt tenger várja a tizenkilenc éves Kelseyt, aki nekivág harmadik küldetésének ‒ ezúttal, hogy megszerezze Durga istennő fekete gyöngysorát, és megszabadítsa szeretett Renjét a tigrisátoktól és hirtelen támadt amnéziájától. Ren rosszfiú öccsének, Kishannak azonban más tervei vannak, és a két fivér ringbe száll Kelsey kegyeiért, miközben együtt próbálnak túljárni mindazok eszén, akik útjukat állják céljaik elérése során.

A tigris utazása, a Tigris-sorozat harmadik kötete egy lebilincselő történetet varázsol elénk, tele misztikus teremtményekkel, összetört szívekkel és olyan kalandokkal, amelyek hatására mindvégig tűkön ülve rágjuk a körmünket, miközben Kelsey, Ren és Kishan hajója a végzetük felé úszik.

Veszély. Szívfájdalom. Választások.

Túl hosszú idő örökké várni az igaz szerelemre?


Kedvenc idézet:
„…a tökéletesség egy illúzió. Minden ember teljesen egyedi. A tökéletesség olyasvalami, aminek a legtöbb ember a világon egyszerűen sohasem felel meg.”


A véleményem:

Egy könyvsorozat, amit nem kerestem, nem ismertem, valahogy a véletlen folytán mégis a kezembe akadt. Bárcsak sok ilyen véletlen lenne.

A Tigris sorozat minden része varázslatos volt, különleges, kevesek által olvasott témákkal. A harmadik rész sem okozott ebben csalódást. Ahogy az első rész, úgy a második is bizonyos szempontból tragikus véget ért. Bár a hősök egy lépéssel közelebb kerültek az átok megtöréséhez, szerelmi katasztrófáknak ez a történet sem volt híján, hisz Ren szabadulása után elfeledkezett Kelsey-ről. Azt hihettük olvasók, hogy éppen ezért a történet eleje nem lesz érdekes vagy éppen romantikus Ren undora miatt, de már az első oldalak biztosítottak minket arról, hogy a fehér tigris még a varázslat ellenére is képes újra beleszeretni a lányba, így ez által újra élhettük kettejük szerelmének a kibontakozását. Romantikusabbnál- romantikusabb jeleneteket olvashatunk már a a kalandos részek előtt is, melyben Ren kívánságfát készít Kelseynek, vagy éppen táncolnak a csillagos ég alatt…

Sejthettük azonban, hogy ez az idill még a küzdelmek ellenére sem fog sokáig tartani, ugyanis Ren szakított a szőke lánnyal, hisz képtelen rá vigyázni, óvni, úgy hogy minden érintkezés fájdalmat jelent a számára. Nem tudom nem észrevenni, hogy itt a történet mennyire hasonlít az Alkonyat sorozat második részéhez, ami kiszámíthatóvá tette az eseményeket, de azért annyira nem bántam, hisz azt a sorozatot is élveztem, megkedveltem.


Kelsey tehát ahogy vártuk Kishan-nál keresett vigaszt, de minden estre úgy, hogy végig érezhettük, nem ő az igazi számára, ez a szerelem mindössze a szeretet egy formája szenvedélyek nélkül. A Kishan rajongókat most elszomoríthattam, de mégiscsak jobb ez így. Szörnyen bosszantó tud lenni, mikor egy főhősnő egyszerre több fiúba is szerelmes, döntésképtelen. Csalódtam volna Kelsey-ben, ha Ren iránt való érelmei nem lettek volna egyediek, és igaziak. A szerelmi vívódások végét nem szeretném elárulni, de annyit elöljáróban igen, hogy ennek a résznek a vége sem hazudtolta meg eddigi önmagát.A legcsodásabb még a történetben maga a helyszín volt. Bár Indiából és az indiai kultúrából már nagyon sok helyszínt, szokást, legendát megismerhettünk, ez a könyv is gazdagíthatta ismereteinket. Járhatunk Indiai utcai fesztiválokon, de leginkább tengerpartjait és tengeri világait tárja most elénk a történt. Ez a helyszín az egész könyvnek egy színes és egyedi hangulatot adott. A hősök búvárkodása közben képet kaphatunk a tenger alatti életről, a sárkányokkal való találkozások során pedig szigeteket, rejtett tenger alatti városokat ismerhetünk meg. Bár a hosszú csetepaték a misztikus vizi szörnyekkel – cápákkal, krakennel – nem mindig kötöttek le igazán, de ilyenkor megnyugvást adtak ezek a gyönyörű helyszínek, és a szerelmi jelenetek.


Garantált, hogy miután elolvastad a könyvet még mindig vágyni fogsz Indiába, vágyni fogsz arra, hogy búvárkodni tanulj, hogy tengerparton tölthesd a nyarat, mert képes a könyv ennyire ráhangolni erre az életérzésre.


 A szereplők hozták a karaktereiket, ahogy eddig is. Mr. Kadam sokszor okozott nekem csalódást, hisz soha nem tart a fiatalokkal, nem veszi ki a részét a kalandokban. Talán nem illik egy idős úr a fiatalos regénybe, de valahogy mégis marad vele kapcsolatban egy hiányérzetünk, hisz az okos férfi többre lenne hivatott, ráadásul olykor mintha nem is érdekelné annyira a fiatalok sorsa, mint mikor éjszakákon át az átok megtörésének megoldását kutatja.
Ren szupervékony, gazdag barátnője Rendi a másik karakter, aki elgondolkodtatott. Megmutatta a kontrasztot Kalsey kedvessége, természetessége, és sok mai lány között, akik csak az alakjukkal foglalkoznak, vagy a pénzzel, a fiúkkal… Olykor azonban már túlzásba esett az írónő, mikor kiderült, hogy még az állatokat is utálja a lány, ráadásul kifejezetten a tigriseket... Ennélkül is éppen elég borzalmasra és célzatosra sikerült a karaktere.Olvassátok el. Ezt a történetet mindenki szeretni fogja. A szerelemre vágyók nem fognak csalódni, de a kalandorok sem. Ha csak valami másra vágysz, nem egy tucatra, akkor sem nyúlhatnál jobb könyvhöz. Ez a sorozat hatással lesz rád is, az ízlésedre, és világszemléletedre, és segít irányt mutatni abban, milyen jó embernek lenni. Elhiszed tőle, hogy vannak mesebeli elemek a világunkban és, hogy a legendák igazak is lehetnek.Értékelés: 10/10

Kedvenc karakterem:

Ren. Valamiért mindig hajlok arra, hogy a férfi főhősökért rajongjak, így ez itt sem volt másképp. Kelsey álandó vívódásai, a dolgok túlbonyolítása, túlgondolkodása nem mindenki számára lehet szimpatikus, nekem sem volt mindig az. Ren azonban továbbra is adta önmagát. Egy művelt fiú, aki gyönyörű verseket ír, pont olyan akiről bármelyik lány álmodna. Kicsit úgy képzelem el őt, mint Ben Barnes-t a Narnia krónikái Caspien hercegét. Bár neki a szeme nem kék, de viselkedése, tekintete abszolút illene a fiúhoz.


A borító:

Sajnos már megint alulmúltuk az eredeti borító szépségét, de azért nem vagyok teljesen elégedetlen az eredménnyel. Az élénk színek – narancs, citromsárga- illenek a történethez, ahogy a tigriseket körülölelő nonfiguratív mintázat is. Mindkét szereplő megjelenése a borítón jól tükrözi a regény témáját, történéseit. Az én figyelmemet abszolút felkeltette ez a borító is, bár kérdéses, hogy így lett volna-e akkor is, ha nem várom már ennyire a történet folytatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése