2015. március 11., szerda

Lenyőgöző teremtmények

Kami Garcia, Margaret Stohl – Beautiful Creatures – Lenyőgöző teremtmények


Megjelenés dátuma: 2013 február

Rendező: Rirhard LaGravenese

Hossz: 124 perc

Műfaj: fantasy, romantikus, dráma
Végre egy Vörös pöttyös könyv, amelynek adaptációjából sikerfilm lett, a tévében nem tellik el pár hónap sem mire a csatornákat váltogatva újra beleakadunk az alkotásba. Ez a könyv már eddig is közel állt hozzám, egy kisvárosi srác, akinek egy olyan helyen kell élnie ahol soha nem történik semmi, ahol nincsenek biztosítva a kitörés, a változás lehetősége, mindenki a hagyományok szerint éli életét. A történet végére viszont közelebb kerülünk ahoz, hogy elhiggyük, a mi Isten háta mögötti kis lakóhelyünkön is történhetnek még csodák.

A történet:

Lena Duchannes alaposan ferforgatja Gatlin városka unalmas életét. Ethan Wate évek óta tervezi, hogy meglép a városból, ahol soha semmi nem történik, és ahol esélye sincs a kitörésre. Lane azonban felkelti az érdeklődését, és hamar egymásra találnak. Bimbózó szerelmüket azonban beárnyékolja Lena családjának sötét öröksége, ráadásul kiderül, hogy a gyönyörű lány természetfeletti képességekkel bír. A lány Igéző, akinek a tizenhatodik születésnapján örökre eldől, hogy a Fény vagy a Sötétség oldalára áll-e.

A film vagy a könyv?

Egy határozottan jól sikerült, híres filmről beszélhetünk. Általános jelenség, hogy a legtöbb emberhez az áll a közelebb, ami először kerül a kezébe, ha ez a film, akkor a film, ha pedig a könyv, akkor a könyv. Sok esetben az is befolyásol minket, melyik hobbi áll hozzánk a közelebb. Ez esetben engem mindkettő befolyásolt, és a könyv került ki győztesen. 


Egy regény mindig is részletesebb lesz, sokkal több információt kielégítő, jelenettel megismertető. És egy könyvet a mi képzeletünk is formál, míg egy filmnél mindent készen kapunk. Ennek ellenére azonban ez a film jól visszaadta a könyv hangulatát. a helyszín – Gatlin megye- tökéletesre sikerült. Színvilága, lakosai összhangban lehetnek azzal, amit elképzeltünk. Kitűnően visszaadták azokat a jeleneteket is, melyeket az emlékeket őrző zsebóra rejtett magában, vagy Lena emlékeit Riley átváltozásáról. Külön örültem annak, hogy ezeket is láthatjuk, nem pedig csak elmeséli őket a szereplő.
A  színészek kiválasztása ehhez képest már kevésbé sikerült jól. A két főszereplő karakterével nem voltam teljesen kibékülve. Ethan egyáltalán nem egy tinédzser srácnak néz ki, és ahogy nézem a korát nem is számított már a tizenévesnek a forgatás alatt. A színészi játéka azonban jól sikerült, mimikája kifejező, mosolya tökéletes a szerepéhez. Lena-t egy különlegesebb, magabiztosabb külsővel képzeltem el és gyengének találtam az alakítását Ethan mellett. A mellékszereplőkkel viszont nem voltak problémák, úgy mint Ridley-val, vagy éppen Link-kel.

Magyar nyelvű előzetes:
 Szereposztás:

 
                              Lena                                                           Ethan

 
                           Link                                                             Ridley
                                                      Macon                                                       Amma


                         Emily                                                       Mrs. Linkoln
 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése