2015. április 19., vasárnap

Gyönyörű könyvek kívülről - belülről

Gyönyörű könyvek kívülről - belülről

Amikor mi olvasók könyveket választunk a tartalom mellett az esztétikai szempontot körülbelül ugyan olyan súllyal mérlegbe vesszük, döntésünket ez alapján hozzuk meg - derült ki akár az én interjúimból és elemzéseimből a szakdolgozat írásom során. Összegyűjtöttem ezért azokat a könyveket, amiket valamilyen szempontból, akár belülről, akár kívülről, különösen szépnek találtam.

1. Tonya Hurley Szellemlány- trilógia

Egy könyvsorozat, ami nem csak kívülről szép, de ha a könyvbe belelapozunk is egyedi képet kapunk. Már maga a könyv formája is rendbontó- magas és vékony.

2. Kiera Cass - Párválasztó trilógia

Egy könyv ami a gyönyörű borítójáról híresült is. Én magam is ez miatt figyeltem rá fel. Videósorozat is készült a regényekhez szánt képek elkészítéséről. A várva várt negyedik rész borítójában sem csalódtunk, gyönyörű lesz.


A májusban megjelenő negyedik rész borítójának elkészítése:
3. Erin Morgenstern - Éjszakai cirkusz


Egy újabb alkotás, ami külsejével hívja fel magára a figyelmet. A könyv külseje, csakúgy mint, a belső része a regény témájához igazodik, mindenhol a fekete, fehér és a piros cirkuszi színek dominálnak. A műbe egy szalagból készült könyvjelző is került piros színben. Gyönyörű.

4. Kerstin Gier - Időtlen szerelem trilógia

Ennek a regénynek nem csak a borítója lopja be magát a szívünkbe, hanem az elrendezése is. Ahogy minden fejezet előtt részleteket olvashatunk az időutazók feljegyzéseiből. De ami a legklasszabb az egészben, azok a német díszdobozok. Legnagyobb vágyam megszerezni a sorozatot eredeti nyelvén, németül is, egy ilyen különleges díszdobozban.

5. Gyönyörű borítók 
A személyes kedvenceim.

Dawn Rae Miller - Pacsirta
Cassandra Clare - a hercegnő
Libba Bray - Rettentő Gyönyörűség
Kim Harrington - A hatodik érzék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése