2015. június 10., szerda

5 könyv, ami garantáltan megváltoztat...

5 könyv, ami garantáltan megváltoztat...

Való igaz, hogy az alábbi olvasmányok mindössze a saját tapasztalataim, élményeim és az ezekhez fűződő lelki folyamataim, de azért őszintén hiszek benne, hogy ezek a művek másokra is nagy hatással voltak az első elolvasás után, és hogy képesek voltak hatni az emberre.

A művészetnek úgy vélem ez lenne az egyik legfőbb célja, hogy érzéseket kiváltson, formáljon minket, élményeket nyújtson... Úgy érzem, önmagam esetében minden könyv valamit hozzám tesz Nem feltétlen voltak ezek a könyvek az én életemben a legjelentősebbek, nem is tudnám mindent felsorolni, hisz ahogy írtam, mindegyik hatott rám, de ezekről az írásokról el tudom képzelni, hogy nagy általánosságban szinte mindenki számára jelentettek valamit.


1. Stephenie Meyer - Twillight - Alkonyat

Egy könyv, ahol a romantika és a szerelem új értelmet nyer. Ami után rájössz, milyen lenne az igazi, milyen lenne egy ideális párkapcsolat, ahol a felek igazán szeretik egymást. Ami után meg akarod majd találni az igazit.2. Veronica Roth - The Divergent - A beavatott

Egy könyv, amitől mindenki bátrabb lesz. Kétségkívül nem mindenki választaná a bátrak kasztját a regényt olvasva, de úgy vélem, mindnyájan eltűnődünk az olvasmány után azon, hogy nekünk vajon lett-e volna bátorságunk hasonlóan nagy tettekhez. Magunk elé képzeljük saját aktuális kihívásainkat és rájövünk mennyire jelentéktelenek ezek hőstettektől és élet-halál kérdésektől, ezért talán bátrabban állunk eléjük. Hisz, hogy lehetnénk mi egy könyv hőse, ha már élet apró kihívásai kifognak rajtunk?
3. Silver Ravenwolf - Angyalmágia

Egy könyv, amely után könnyedén elkezdünk hinni akár az angyalokban, akár abban, hogy nem vagyunk egyedül ebben az óriási világban. Bár teljesen megértem az ateisták gondolkodásmódját is, de úgy vélem valamiben hinnie kellene minden embernek. Ettől könnyebb lenne, megnyugtatóbb, kevésbé magányos. Silver könyve gyakorlatias és megfogható, nem csak elméleti síkon boncolgatja a témát, és nem köti bizonyos valláshoz vagy éppen nem valláshoz a hitet, ezért szeretem annyira.


4. Jane Austen - Büszkeség és balítélet


Egy könyv, amitől a te szemedben is értékessé válik a műveltség és a józan ész. Számos dologra tanítja olvasóit ezen kívül is Jane Austen. Elég, ha csak ismerjük az életkörülményeit. Könnyen érezhetjük a műveit olvasva mi is kívülállónak magunkat a világból, egy kicsit talán felsőbbrendűnek, abból a szempontból, hogy úgy érezzük bizonyos dolgokat mások nem látnak meg, hogy beállnak egy sorba, amibe mi azért sem fogunk. A hagyományok és szokások sorába. Az ész, mint női erény felülírja nála a szépséget. A mai világban kifejezetten fontosnak érzem, hogy a fiatal lányok műveltek legyenek és legyen saját egyéniségük.5. Jennifer L. Armentrout - Obszidián (Luxen sorozat)


Egy történet, ami ma hasonló hatásokat mutat, mint pár évvel ezelőtt az Alkonyat. Ezt abban látom, hogy a művet olvasva mindenki szenvedélyre vágyik az életében, egy olyan erős szerelemre, mint Katyé és Deamoné. Talán kicsit kiábrándulunk, a mai ismerkedési szokásokból és sokkal inkább fogunk hinni a kémiában. Fontos megemlítenem azonban másik eredményét is a műnek. Egy kicsit mindannyiunkhoz közelebb hozza a sorozat az olvasást. Ezt látom már csak abból is, hogy negyed annyi idő volt elolvasni bármelyik részét, mint akármelyik más olvasmányt, de a széles népszerűségi köréből is.


Rátok is hatással voltak ezek a regények? Mely művek maradtak le a listáról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése