2015. december 25., péntek

2015 legkedveltebb könyvei és legszebb borítói

2015 legkedveltebb könyvei és legszebb borítói

A decemberben megrendezésre kerülő nyereményjátékom során arra voltam kíváncsi, hogy szerintetek, melyek azok az idei megjelenésű könyvek, amik a legjobban elnyerték kívülről és belülről a tetszéseteket. A feladat sajnos nem mindenki számára volt egyszerű, ugyanis sokan nem a legújabb megjelenéseket részesítik előnyben, esetleg nem olvastak az év során idei könyveket, így nem is minden játékos végezte el ezek a feladatokat is. Az itt megjelenő eredmények körülbelül 60 olvasóinak a véleményéből születtek meg.

Remélem, azok számára, akik még nem olvasták ezeket a műveket, egy olyan ajánlóként szolgál majd a lista, amiről ha könyvet választanak, biztosan nem fognak csalódni.Az idei évben megjelent legkedveltebb könyveitek a tartalom alapján

Melyek az idei kedvenc könyveim? Mikor ezt a kérdést felteszik nekem, elmémben azonnal megjelenik több könyvborító és történet részlet is, így számomra a válasz egyszerű és egyértelmű. Azt gondoltam, talán ezzel mindenki más is így van, és hogy a beérkező megoldások viszonylag egyöntetűek lesznek. Ezzel szemben a tapasztalatom az, hogy nem létezik egy egyetemes jó. Ahány ember van, annyiféle képen lehet tökéletes egy történet. Gondoltátok volna, hogy ennyi olvasó 150 féle különböző könyvet fog megemlíteni kedvenceként? Még abba is igazán nehéz belegondolni, hogy több, mint 150 jó, idei történet került megjelenésre. A játék legtöbb résztvevője a női nem képviselője volt, és azok közül is a fiatalabb korosztályé, mégis nagyon szerteágazók voltak a vélemények. A nyertesek alig pár ponttal magasodtak a többiek felé, a különbségek hajszál vékonyak voltak. 

1. Dan Wells - Az ördög egyetlen barátja


2. Kerstin Gier - Silber - Az álmok első könyve

3. Jennifer L. Armentrout - Ellenállás és 
Colleen Hoover - Reményvesztett

4. Josh Malerman - Madarak a dobozban

5. Mary E. Pearson - Árulás csókja és 
Böszörményi Gyula - A Rudnay- gyilkosságok


Az idei év legszebb borítói

A borítók terén sokkal élesebben elvált, mik a kedvenceitek, mint a tartalomnál. Úgy tűnik, az eredmények alapján, hogy egy történet értékelésekor sokkal szubjektívebbek vagyunk, mintha egy borító külsejét tekintjük. Rengetegen akadtak, akik annak ellenére, hogy beleszerettek egy mesébe, nem jelölték meg azt a művet legszebb borítóként is.

1. Kiera Cass - A koronahercegnő

2. Mary E. Pearson - Az árulás csókja

3. Lev Grossman - A varázslókirály

4. Debbie Macomber - A fagyöngy alatt

5. Jessica Park - Lélegezz velem! és 
Victoria Aveyard - Vörös királynő

Nagyon jó érzés volt tehát, hogy kicsit beleláthattam más könyvmolyok gondolataiba, véleményeibe és érzéseibe is. Fantasztikus élmény volt megállapítani, hogy egy történet szóljon bármiről is, mindig lesz olyan, akinek a kedvencévé válik, függetlenül mások véleményétől. Egy könyvet százféle szempont miatt is lehet szeretni, és mi könyvmolyok valóban ezt is tesszük.

A saját kedvenceimet majd egy év végi összefoglalóban szintén megosztom veletek. Örömmel tapasztaltam, hogy van átfedés a két lista közt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése